Filter

Filter till ER-hörselskydd

Er-filter kommer i olika dämpningar som passar till olika miljöer.
Du kan välja en eller flera filteruppsättningar för att själv alternera dämpningen i olika ljudmiljöer. För de allra ljudintensivaste miljöerna finns det även täta moduler att välja istället för filter, för maximal dämpning. Filtren säljs parvis, så du kan byta dem enkelt och ha alltid tillgång till rätt dämpning för varje situation.

Köp våra ER-filter idag och få full kontroll över dina hörselskydd!

 Filtren säljs parvis. Billigast på marknaden med prisgaranti. 


ER-9 har en förhållandevis liten dämpning. Detta filter passar bäst då man har god kontroll på sin ljudmiljö och bara behöver en liten dämpning.
Tex om man är ljudkänslig eller arbetar på en mindre förskola.

ER-15 är det mest använda filtret och rekommenderas i de flesta situationer. Det dämpar oftast tillräckligt, men inte så mycket att man inte kan kommunicera och höra bra. Enligt arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter om buller (1992) får man vistas 15 minuter i 100 dBA och 8 timmar i 85 dBA. Skillnaden är 15 dB, vilket förklarar att denna dämpning räcker i de flesta fall.  
Filterdämpningen passar bra till de flesta arbetsplatser utanför industrier, samt till de flesta musiker. 

ER-25 är det av våra filter som dämpar mest. Det passar den som vistas i miljöer med relativt höga ljudnivåer men ändå behöver en bra ljudåtergivning.
Passar bra i tex lätt och tung industri.